ua en ru

Загальний рівень заборгованості перед "Київенерго" становить 3,5 млрд грн

Загальний рівень заборгованості перед "Київенерго" становить 3,5 млрд грн Фото: "Київенерго"

Борг "Київенерго" перед "Нафтогазом" становить 545 млн грн

Загальний рівень заборгованості перед ПАТ "Київенерго" за реалізовані теплову та електричну енергію напередодні опалювального сезону 2015-2016 рр. становить 3,5 млрд грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

"Природа цього боргу - заборгованість споживачів за теплову та електричну енергію, борги ДП "Енергоринок" за реалізовану компанією електроенергію, а також заборгованість державного бюджету з компенсації різниці в тарифах на теплову енергію. У тому числі заборгованість споживачів за теплову енергію станом на 01.10.2015 за оперативними даними складає 1,4 млрд грн, обсяг нарахованої, але некомпенсованої різниці в тарифах на теплову енергію - 667,6 млн. грн. Обсяг заборгованості споживачів за електричну енергію перевищив 890 млн грн, а заборгованість ДП "Енергоринок" за реалізовану компанією в ринок електроенергію - 543 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Заборгованість "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий для виробництва теплової енергії природний газ на 1 жовтня становить 545 млн грн, а заборгованість компанії перед ДП "Енергоринок" за куповану в ОРЕ електричну енергію --350 млн грн.

Нагадаємо, заборгованість підприємств-боржників перед НАК "Нафтогаз України" складає близько 20,7 млрд грн.