ua en ru

Товариство Червоного Хреста України ризикує втратити фінансування з держбюджету

Товариство Червоного Хреста України ризикує втратити фінансування з держбюджету Фото: представники Червоного Хреста України можуть залишитися без держфінансування

Кошти, що виділяються товариству, могли бути витрачені з порушеннями

Товариство Червоного Хреста України ризикує втратити державного фінансування в 2017 році. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Рахункова палата ставить хрест: держава має намір відмовитися від фінансування Червоного Хреста".

У нещодавно оприлюдненому звіті Рахункової палати щодо витрачання державних фінансів на цю організацію, зазначено, що виділяються гроші з держбюджету на діяльність товариства могли бути витрачені з порушеннями.

Джерело РБК-Украина, знайоме з ситуацією, повідомило, що зараз в уряді розглядається два варіанти фінансування товариства з держбюджету.

"Поки що з наступного року бюджетне фінансування з Товариства Червоного Хреста України знімається. Правда, представники організації зараз атакують уряд, щоб відновити його. Вони кажуть, що у них все в порядку. Тому розглядається другий варіант - передача фінансування через Міністерство соціальної політики", - пояснив співрозмовник видання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна в Мінську виступає за розміщення Червоного Хреста і ОБСЄ біля всіх КПП на Донбасі.