ua en ru

Громадська рада Вірменії підтримала Майдан в Єревані

Громадська рада Вірменії підтримала Майдан в Єревані Фото: Майдан в Єревані

На думку ради, обґрунтування для підвищення з 1 серпня тарифів на електроенергію непереконливі

Громадська рада при Президентові Вірменії заявила про підтримку учасників Майдану в Єревані, які виступають проти підвищення тарифів на електроенергію. Про це повідомляє DW з посиланням на члена Громадської ради при Президентові Вірменії Ованеса Ованесяна.

Повідомляється, що Ованесян назвав протести справедливими, а також підкреслив, що рішення Комісії з регулювання суспільних послуг було прийнято в умовах зловживань і неефективної організації діяльності всієї енергосистеми.

"Ми вітаємо ті обставини, що в основі руху стоять молоді люди і що він не носить політичного характеру і є яскравим проявом обгрунтованої і пропорційної протидії громадянського суспільства", - йдеться в заяві ради.

Ованесян також засудив дії поліції, яка розігнала акцію протесту з використанням водометів на світанку 23 червня, внаслідок чого постраждали не тільки маніфестанти, а й журналісти, які працювали на місці подій.

Повідомляється, що на думку ради, обґрунтування для підвищення з 1 серпня тарифів на електроенергію непереконливі, і що "результати ознайомлення та обговорення представлених компанією "Електричні мережі Вірменії" документів свідчать про нездорову і неконтрольованої ситуації в системі".

Як повідомляється на сайті ради, Громадська рада Вірменії існує, щоб дати суспільству можливість впливати на проведену владою політику, а владі - керуватися у своїх діях вимогами суспільства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада Вірменії не зможе задовольнити вимоги Майдану в Єревані.