ua en ru

Загальнонаціональні телеканали мають перейти на цифровий формат до кінця 2011 р., - В.Манжосов

Всі загальнонаціональні телевізійні канали мають перейти на цифровий формат мовлення до кінця 2011 р. Про це на брифінгу повідомив голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Як тільки уряд прийме методику розрахунку ліцензійного збору, ми будемо оголошувати конкурс на мовлення в загальнонаціональній цифровій телемережі... За нашою інформацією, компанія-провайдер цифрового ТБ "Зеонбуд" планує до кінця року ввімкнути всі цифрові передавачі на першому, другому, третьому і п'ятому мультиплексах... За нашою інформацією, до кінця року всі загальнонаціональні канали глядач зможе побачити (у цифровому форматі)", - сказав В.Манжосов.
Також він додав, що, якщо телеканал перейде на цифрове мовлення, відмовившись від аналогового, то він не братиме участь у конкурсі на частоти (ліцензія буде переоформлена), а коли захоче залишитись і в аналоговій мережі, тоді конкурс на частоту у цифровому форматі необхідний.
Зазначимо, що на сьогодні у цифровому форматі здійснюється експериментальне мовлення ряду загальнонаціональних та регіональних каналів в 3-х областях України.