ua en ru

Загальна сума приватних інвестицій в інфраструктуру для проведення в Україні Евробаськета-2015 складе 4 млрд грн, - Вілкул

На будівництво шести спортивних арен в Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Одесі, Львові і Харкові для проведенню в Україні Чемпіонату Європи по баскетболу 2015 р. приватними інвесторами буде профінансовано близько 4 млрд грн. Про це в ході сьогоднішнього засідання координаційного комітету з підготовки і проведення в Україні Євробаскета-2015 заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, передає кореспондент РБК-Україна.

"Основне навантаження на фінансування будівництва необхідної спортивної інфраструктури лежить на приватних інвесторах, на умовах державно-приватного партнерства . Приватні інвестори повністю беруть на себе фінансування будівництва всіх шести нових спортивних арен (Київ, Донецьк, Дніпропетровськ, Одеса, Львів і Харків). Також приватні інвестори фінансують будівництво термінальних комплексів в аеропортах Одеси і Дніпропетровська. Загальна сума приватних інвестицій складе більше 4 млрд грн. З них 25% - кошти приватних інвесторів, 75% - кредитні кошти, які інвестори беруть в банках", - сказав віце-прем'єр-міністр.

За його словами, інвестори за планом повертають тіло кредиту банкам за 5 років, а "держава допомагатиме компенсувати відсотки". Вілкул, не уточнив при цьому передбачуваний розмір відсотків, які належить погашати державі.

Нагадаємо, 39-й Чемпіонат Європи по баскетболу проходить в шести містах України в 2015 р. Рішення було прийняте ФІБА-Європа Центральною радою 18 грудня 2011 р. За результатами чемпіонату Європи 2015 років пройде також перший етап відбору на літні Олімпійські ігри 2016 в Ріо-де-Жанейро.

Читайте також: Україна прийме Чемпіонат Європи з баскетболу у 2015 році