ua en ru

В ОБСЄ заявили про різке зростання порушень перемир'я на Донбасі

В ОБСЄ заявили про різке зростання порушень перемир'я на Донбасі Фото: Олександр Хуг

За минулий тиждень уздовж лінії зіткнення зареєстровано понад 1200 порушень

Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) заявила про різке збільшення числа порушень режиму припинення вогню на Донбасі напередодні нового раунду переговорів про мирне врегулювання на сході України. Про це заявив голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, передає Deutsche Welle.

Відзначається, що за минулий тиждень уздовж майже 500-кілометрової лінії зіткнення на Донбасі зареєстровано понад 1200 порушень - майже в півтора рази більше, ніж тижнем раніше.

Хуг вважає проблемою те, що сторони конфлікту знаходиться дуже близько один до одного і важкі озброєння, такі як танки, гаубиці і артилерія, всупереч мінським угодами, не відведені від лінії зіткнення. Він зазначає, що більшість боїв йдуть у п'яти гарячих точках, особливо в районі Донецька.

Голова СММ підкреслив небезпеку роботи спостерігачів ОБСЄ на Донбасі.

Нагадаємо, раніше голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан наголосив на необхідності впровадження нової системи моніторингу місії ОБСЄ на Сході України і акцентував на необхідності активізації моніторингу, зокрема, в гарячих точках Донбасу.