ua en ru

ОБСЄ заявила про значне зростання кількості обстрілів на Донбасі

ОБСЄ заявила про значне зростання кількості обстрілів на Донбасі Фото: заступник голови моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг

Місія ОБСЄ констатує ескалацію конфлікту на Донбасі

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували значне зростання кількості обстрілів в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі. Про це повідомив перший заступник голови місії Олександр Хуг, передає прес-служба місії в Twitter.

"За перші три дні цього тижня СММ зафіксувала майже стільки ж вибухів, викликаних забороненою мінськими угодами зброєю, як за весь минулий тиждень", - заявив Хуг.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ОБСЄ побоюються зростання насильства на Донбасі. Зокрема, Хуг заявив, що перемир'я на Донбасі стане можливим тільки тоді, коли обидві сторони виконають свої зобов'язання і відведуть важке озброєння від лінії розмежування, вздовж якої повинна з'явитися зона безпеки завширшки 50 км. Якщо цього не відбудеться, то, за словами Хуга, наступні бої на Донбасі виявляться ще більш потужними, ніж січневе загострення в районі Авдіївки.