ua en ru

В ОБСЄ заявили про зниження рівня насильства на Донбасі за 2 тижні

В ОБСЄ заявили про зниження рівня насильства на Донбасі за 2 тижні Фото: ОБСЄ (flickr.com/osce)

Камерами СММ ОБСЄ зафіксовано в середньому 50% порушень режиму припинення вогню

Спостерігачі Спеціальної моніторингової комісії організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) заявили про зниження рівня насильства на Донбасі за 2 тижні. Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ в спеціальному звіті.

"За тиждень з 4 по 10 вересня 2017 СММ зафіксувала зниження рівня насильства на 30%, а протягом наступного тижня рівень насильства знизився ще на 10%", - говориться в повідомленні.

Згідно з інформацією СММ ОБСЄ, в середньому 50% порушень режиму припинення вогню за цей період зафіксовано камерами спостерігачів.

Так, завдяки зниженню рівня насильства, з 4 по 17 вересня виявилося можливим провести ремонтні роботи на теплоелектростанції в Щасті, Петровської водонасосної станції у Артема, водозабірних станціях поблизу Станиці Луганській і водопроводах коло Нижнього, Золотого і Попасної в Луганській області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву першого заступника керівника СММ ОБСЄ Олександра Хуга, що ОБСЄ планує збільшити кількість спостерігачів моніторингової місії на Донбасі до 800 чоловік. Як зазначається, число спостерігачів планують збільшити до березня 2018 року.