ua en ru

В ОБСЄ зафіксували близько 170 вибухів на Донбасі

В ОБСЄ зафіксували близько 170 вибухів на Донбасі Фото: ОБСЄ

У Донецькій області ОБСЄ фіксувала менше вибухів за добу

Учасники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували близько 170 вибухів в зоні проведення АТО. Про це йдеться в звіті місії.

"В Донецькій області Спеціальна моніторингова місія задокументувала аналогічну кількість порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом. Однак місія зафіксувала менше вибухів (70 проти 83)", - йдеться у звіті.

Повідомляється також, що ведення вогню було зафіксовано в районі Донецької фільтрувальної станції, Світлодарська, Авдіївки та Березівки.

"В Луганській області Спеціальна моніторингова місія задокументувала більше порушень режиму припинення вогню, у тому числі майже 100 вибухів, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (один вибух)", - зазначено у звіті.

Крім того, у підконтрольних уряду районах спостерігачі бачили такі порушення відповідних ліній відведення: 12 протитанкових гармат в Сєвєродонецьку, а також зенітний ракетний комплекс, який слідував у західному напрямку біля с. Клинове.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ має намір, як і раніше, моніторити ситуацію з перебуванням "гуманітарного конвою" Росії на непідконтрольній території на Донбасі.

Коментуючи інформацію журналістів про прибуття 25 січня чергового "гуманітарного конвою" з Росії на непідконтрольну Україні територію Донецької області, Хуг зазначив, що це буде відображено у звітах СММ ОБСЄ.