ua en ru

ОБСЄ зафіксували 18 гаубиць в тренувальному таборі бойовиків

ОБСЄ зафіксували 18 гаубиць в тренувальному таборі бойовиків Фото: ОБСЄ

Також ОБСЄ виявила 10 гаубиць Д-30, 122мм і 8 122-міліметрових самохідних гаубиць "Гвоздика" близько тренувального полігону в районі села Успенка Луганської області

Учасники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували 18 гаубиць в тренувальному таборі бойовиків. Про це йдеться у звіті місії, опублікованому в п'ятницю.

Повідомляється, що спостерігачі обстріли бачили на власні очі. Зокрема, перебуваючи в 6 кілометрах від Донецька, вони нарахували 18 вибухів, а також чули перестрілку із застосуванням стрілецької зброї та великокаліберного кулемета.

Також спостерігачі повідомили, що за межами пов'язаних з відведенням озброєнь місць від лінії розмежування вони помітили 20 основних бойових танків неподалік від тренувального полігону в підконтрольній "ЛНР" селі Круглик.

Крім того, вони виявили 10 гаубиць Д-30, 122мм і 122-міліметрових самохідних гаубиць "Гвоздика" неподалік тренувального полігону в районі села Успенка Луганської області.

Нагадаємо, Україна запропонувала залучити експертів БДІПЛ / ОБСЄ до переговорного процесу в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську, з метою аналізу пропозицій щодо проведення виборчого процесу на територіях Донбасу.