ua en ru

ОБСЄ зафіксувала значні руйнування в Донецьку і Макіївці

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ на Донбасі зафіксувала значних руйнувань будинків у Донецьку та Макіївці, які були результатом обстрілів за останні дні. Про це йдеться у звіті місії, опублікованому 13 січня.

Представники місії побували в Донецьку і Макіївці і констатували, що "спостерігається значної шкоди будівлям у цих районах".

Так, у Донецьку ОБСЄ побачила будинок, дах якого була зруйнована в результаті обстрілу 11 січня. У Макіївці спостерігачі досліджували двір будинку, де напередодні розірвався снаряд.

Також спостерігачі досліджували збиток, який був нанесений обстрілом Авдіївському коксохімічному заводу. Повідомляється, що спостерігачі були змушені покинути територію заводу із-за безперервного обстрілу.

У той же час у звіті повідомляється, що представники місії самі неодноразово ставали свідками порушення режиму припинення вогню. Зокрема, в районі Макарове і Щастя Луганської області.

"У контрольованих урядом Новолуганське (53 км на північний схід від Донецька) приблизно в 11:42 СММ чули більш ніж 10 залпів ракет "Град", які були випущені з зони, контрольованої ДНР", - йдеться у звіті.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що ОБСЄ фіксує збільшення випадків порушення перемир'я в районі донецького аеропорту.