ua en ru

ОБСЄ зафіксувала зменшення кількості обстрілів на Донбасі

ОБСЄ зафіксувала зменшення кількості обстрілів на Донбасі Фото: ОБСЄ

У Донецькій області зафіксовано близько 50 вибухів

Учасники Спеціальної моніторингової місії СММ ОБСЄ зафіксували зменшення кількості порушень режиму припинення вогню на Донбасі. Про це йдеться в звіті місії.

"В Донецькій області Місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши, серед іншого, близько 50 вибухів, в порівнянні з попереднім звітним періодом (близько 220 вибухів). У Луганській області Місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши, серед іншого, близько 20 вибухів, в порівнянні з попереднім звітним періодом (приблизно 30 вибухів)", - йдеться в повідомленні.

Також місія продовжила моніторинг на ділянках розведення сил.

"Доступ спостерігачів залишався обмеженим як на цих ділянках розведення, так і в інших районах, у тому числі в Леоново поблизу кордону з Російською Федерацією, а також до місця розміщення відведеного важкого озброєння в непідконтрольному уряду районі Донецькій області. СММ зафіксувала озброєння, розміщене в порушення ліній відведення недалеко від Авдіївки та Рот", - зазначено у звіті.

Крім того, СММ зафіксувала бойові броньовані машини і зенітну установку в зоні безпеки.

"У підконтрольних уряду районах команда Місії зафіксувала 1 бронетранспортер (БТР-80 поблизу н. п. Войтово (33 км до північно-заходу від Луганська), 1 МТ-ЛБ і 1 броньовану розвідувально-дозорну машину (БРДМ-2) поблизу Авдіївки, 1 бойову машину піхоти (БМП-1) біля н. п. Миронівський (62 км на північний схід від Донецька), 1 зенітну установку (ЗУ-23) поблизу н. п. Чермалик (31 км на північний схід від Маріуполя) і 4 БРДМ-2 поряд з н. п. Суха Балка (36 км на північ від Донецька) ", - повідомляється в звіті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЕ) з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір закликав українську владу розслідувати інцидент із нападом 9 травня на телеканал "Інтер".