ua en ru

ОБСЄ зафіксувала зниження частоти обстрілів на Донбасі

ОБСЄ зафіксувала зниження частоти обстрілів на Донбасі Фото: ОБСЄ

На Донбасі відзначається зниження випадків порушення режиму припинення вогню

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували менше порушень Мінських домовленостей про режим припинення вогню, ніж у попередні дні. Про це йдеться у звіті місії за 17 листопада.

"СММ зафіксувала менше порушень режиму припинення вогню, ніж у попередні дні. Перебуваючи на базі на підконтрольному ДНР Донецькому ж / д вокзалі (в 6 км на північний захід від Донецька), з 8:35 по 14:00 спостерігачі чули вибухи невстановленого характеру в 3,5 км на північний захід, бачили і чули залпи 120-мм міномета в 2,5 км на північний захід від їхньої позиції, і чули 5 пострілів важкого кулемета на північний захід від їхньої позиції ", - йдеться у звіті СММ ОБСЄ.

Також в контрольованій урядом Трьохізбенці (33 км на північний захід Луганська) моніторингова місія чула чотири черги з важкого кулемета на північному заході, що могли бути зроблені в ході навчань українських Збройних сил.

"У контрольованій ДНР Старомихайлівці (16 км на захід від Донецька) СММ чула вихідні постріли із стрілецької зброї, а потім спостерігали вплив зенітного вогню на будівлю в 200 м від позицій СММ", - сказано у звіті.

Також моніторингова місія повідомила, що ремонтні роботи на лінії електропередач між містом Артемове (40 км на північний схід Донецька) і підконтрольною ДНР Горлівкою (39 км на північний схід від Донецька) були відкладені з міркувань безпеки.

Однак, СММ ОБСЄ продовжує сприяти у проведенні розмінування на цій території з метою розчищення шляху для ремонтних бригад, щоб вони могли почати роботу в найближчі дні.

Нагадаємо, спостерігачі ОБСЄ зафіксували вивезення вугілля з Луганської області в РФ.