ua en ru

ОБСЄ зафіксувала присутність бойовиків і техніки в Комінтернове

ОБСЄ зафіксувала присутність бойовиків і техніки в Комінтернове Фото: АТО

Спостерігачі помітили приблизно 15 бойовиків ДНР

Спеціальна моніторингова місія (СММ)ОБСЄ в ході відвідин села Комінтернове в Донецькій області відзначили присутність там близько 15 озброєних бойовиків терористичної угруповання ДНР і кілька бойових машин БМП-2 та БТР. Про це повідомляє прес-служба місії.

"СММ контролює ситуацію з безпекою в Комінтернове. Спостерігачі помітили, що вибухові пристрої, які раніше були виявлені на південно-західному в'їзді в село біля КПП Збройних сил України, були видалені, тому спостерігачі змогли пройти до села з заходу. У Комінтернове СММ відзначили спокійну обстановку і наявність приблизно 15 озброєних членів "ДНР" і кілька бронемашин", - сказано в звіті СММ ОБСЄ станом на 4 січня.

Згідно з повідомленням, члени місії змогли дістатися до села з заходу, з територій, які контролюють українські силовики.

Зі сходу, з тимчасово окупованої частини Донецької області, спостерігачі не змогли потрапити в Комінтернове: бойовики ДНР зупинили їх на блокпосту у окупованого села Заїченко і не пропустили далі, йдеться в повідомленні.

Отмесается, що під час перебування в районі Комінтернове місія ОБСЄ не зафіксувала порушень режиму припинення вогню.

Нагадаємо, разведка фіксує заборонену озброєння бойовиків в районі Макіївки і Моспіно.