ua en ru

ОБСЄ зафіксувала на Донбасі російські "Гради", - штаб

ОБСЄ зафіксувала на Донбасі російські "Гради", - штаб Фото: "Град" (mil.ru)

Також спостерігачі виявили гаубиці "Гіацинт"

Важке озброєння збройних формувань Російської Федерації (РФ), зокрема реактивні системи залпового вогню "Град", зафіксувала на Донбасі Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ (СММ ОБСЄ). Про це йдеться у повдіомленні прес-центру операції Об'єднаних сил (ООС).

Зазначається, СММ у своємі звіті, опублікованому 21 серпня 2018 року, зафіксувала, що озброєння розміщено з порушенням ліній відведення та відсутнє у районах зберігання.

Зокрема помічено важку техніку в районі Хрустального - РСЗВ БМ-21 "Град" у кількості 6 одиниць; 152-мм причепні гаубиці 2А65 "Мста-Б" - 10 одиниць; 152-мм причепні гаубиці 2А36 "Гіацинт-Б" - 8 одиниць.

Виявлено також озброєння у районі Теплого - три 122-мм самохідні гаубиці 2С1 "Гвоздика".

У звіті СММ також зазначається, що збройні формування РФ продовжують перешкоджати діяльності патрулів ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях. Зокрема 20 серпня 2018 року бойовики збройних формувань РФ не надали представникам СММ доступ у районах населених пунктів Донецьк, Безіменне та Маркине.

Нагадаємо, про один з випадів перешкоджання місії ОБСЄ повідомлялось 17 серпня. За одну добу збройні формування двічі відмовили патрулям місії у доступі та пересуванні.