ua en ru

ОБСЄ зафіксувала великий потік людей, що перетинають кордон в бік Росії

ОБСЄ зафіксувала великий потік людей, що перетинають кордон в бік Росії

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ на підконтрольному бойовикам пункті пропуску "Успенка" на українсько-російському кордоні зафіксувала великий потік людей, що перетинають кордон в бік Росії. Про це йдеться у звіті ОБСЄ, опублікованому 23 січня.

"СММ, яка залишалася на пункті перетину кордону протягом приблизно 90 хвилин, помітила, що потік вихідного трафіку була дуже значний з 96 транспортними коштів, переважно невеликими автомобілями та мікроавтобусами, які чекали в черзі, щоб перетнути кордон у Російську Федерацію", - йдеться у звіті. При цьому спостерігачі відзначили, що дуже мало людей перетинали підконтрольний ДНР ділянку кордону в протилежному напрямку.

Спостерігачі ОБСЄ поспілкувалися з групою цивільних осіб з Донецька, Макіївки та Горлівки, які покидали територію, підконтрольну ДНР. Вона розповіли, що вирішили залишити окуповані міста через нещодавніх обстрілів і соціальних та економічних проблем, з якими стикається населення, що живе в районах, контрольованих бойовиками. Всі опитані ОБСЄ сім'ї висловили бажання повернутися в свої будинки, коли конфлікт буде закінчено. Вони відзначили, що їдуть у Росію, щоб тимчасово оселитися у своїх родичів в Ростовській області і інших регіонах Росії.

Нагадаємо, минулого тижня ОБСЄ зафіксувала зменшення потоку людей через українсько-російський кордон.