ua en ru

ОБСЄ зафіксувала 75 випадків порушення перемир'я на Донбасі

ОБСЄ зафіксувала 75 випадків порушення перемир'я на Донбасі Фото: ОБСЄ на Донбасі (УНІАН)

У Донецькій області збільшилася кількість порушень режиму припинення вогню

За період з 19:30 27 грудня по 19:30 28 грудня спостережна місія ОБСЄ зафіксувала 75 вибухів у зоні АТО. Про це зазначається у звіті організації від 29 грудня.

"В Донецькій області СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом, зафіксувавши, зокрема, більшу кількість вибухів (приблизно 70 проти 10 відповідно)", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що ввечері 27 грудня в підконтрольному урядові р. Світлодарськ спостерігачі чули 11 вибухів невизначеного походження і приблизно 20 черг і постріли з великокаліберного кулемета і стрілецької зброї.

"В Луганській області СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (зафіксувавши 5 вибухів проти 1 відповідно)", - йдеться у звіті.

"СММ зафіксувала бойові броньовані машини в зоні безпеки. 27 грудня у підконтрольних уряду районах СММ виявила 2 броньовані машини (типу БТР) і три розвідувальні машини (БРДМ-2) біля смт Талаківка, а також, ймовірно, 2 броньовані машини типу БТР неподалік с. Павлопіль", - підкреслили в організації.

Нагадаємо, спостерігачі ОБСЄ зафіксували п'ять невідведених одиниць реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) "Град" бойовиків так званих Донецької та Луганської "народних республік" поблизу лінії розмежування на Донбасі.