ua en ru

ОБСЄ зафіксувала 6 тисяч порушень режиму припинення вогню на Донбасі, - Хуг

ОБСЄ зафіксувала 6 тисяч порушень режиму припинення вогню на Донбасі, - Хуг Фото: Александер Хуг (osce.org/Jonathan Perfect)

СММ ОБСЄ зафіксувала 6 тисяч порушень за тиждень

Перший заступник Голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Александр Хуг заявив, що з 29 травня по 4 червня на Донбасі було зафіксовано 6 тисяч порушень режиму припинення вогню. Про це повідомляється на сторінці СММ Twitter.

Він заявив, що на сході України триває порушення угод. За період з 29 травня по 4 червня СММ зафіксувала 6 тисяч порушень припинення вогню.

Нагадаємо, проросійські бойовики перешкоджала пересуванню місії ОБСЄ на Донбасі і кричали спостерігачів на невідомій мові. Як говориться у звіті ОБСЄ за 7 червня, озброєний бойовик ДНР зупинив патруль СММ і не дозволив йому проїхати до с. Олександрівське, пояснивши це тим, що в цьому районі проводяться навчання.

Крім того, автомобіль СММ перегнав сірий мікроавтобус марки VW Transporter мінімум з 5 озброєними чоловіками на борту, які жестами наказали спостерігачам зупинитися. Крім того, біля автомобілів ОБСЄ зупинилися ще два мікроавтобуси з озброєними чоловіками.