ua en ru

ОБСЄ зафіксувала майже 4 тис. порушень режиму тиші на Донбасі протягом тижня

ОБСЄ зафіксувала майже 4 тис. порушень режиму тиші на Донбасі протягом тижня Фото: Александр Хуг (ОБСЄ)

З початку року кількість порушень режиму припинення вогню перевищила 205 тисяч

Минулого тижня ОБСЄ зафіксувала майже 4 тис. порушень режиму припинення вогню на Донбасі. Про це на брифінгу "Оперативна інформація щодо безпеки в Україні та діяльності СММ ОБСЄ" повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, передає кореспондент РБК-Україна.

Крім того, за його словами, Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ зафіксувала невідведене озброєння.

"Минулого тижня ми зафіксували 3293 порушення режиму припинення вогню. Загальна кількіть цих порушень за рік становить 205 616. Окрім того минулого тижня ми зафіксували 57 одиниць озброєння, розміщених із порушеннями", - розказав він.

За словами Хуга, "через військовий конфлікт страждають жителі Донбасу, зокрема діти і люди похилого віку".

"Реальність- це травмовані мирні жителі. Неабияка жорстокість, та страждання матерів, які, виходячи до магазину, гинули на місці. Все це відбувається у реальності. Факти мають значення, оскільки вони розказують про страждання людей", - додав Хуг.

Нагадаємо, за даними ОБСЄ, за рік зафіксовано 183 жертви серед цивільного населення на Донбасі.

Додамо, 25 вересня 2018 року спікер Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк повідомив, що в одному з населених пунктів окупованої частини Донецької області бойовики підірвали продовольчий магазин, внаслідок чого постраждали 5 цивільних.