ua en ru

ОБСЄ відновлює моніторинг ситуації на Донбасі з допомогою безпілотників

ОБСЄ відновлює моніторинг ситуації на Донбасі з допомогою безпілотників Фото: безпілотник ОБСЄ (flickr.com osce_smmu)

ОБСЄ буде використовувати на Донбасі безпілотники Camcopter S-100

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ в Україні відновлює моніторинг ситуації на Донбасі за допомогою безпілотників. Використання далеких безпілотних літальних апаратів (БПЛА), які працюватимуть у Донецькій і Луганській областях, було презентовано в середу, 28 березня, передає прес-центр ОБСЄ в Україні.

СММ ОБСЄ використовують безпілотники та інші технічні засоби для подолання перешкод, що накладаються сторонами на моніторинг ситуації з безпекою на сході України.

"Використання таких технологій, як дальні БПЛА, дозволяє СММ більш уважно стежити за ситуацією, особливо в районах, які важкодоступні наземними патрулями або де наші спостерігачі обмежені, знаходяться під загрозою", - сказав перший заступник начальника ОБСЄ в Україні Олександр Хуг.

Він також висловив сподівання, що сторони не будуть втручатися в роботу безпілотників спостерігачів і не будуть їх збивати або перехоплювати.

ОБСЄ буде використовувати на Донбасі БПЛА Camcopter S-100. Вони мають дальністю понад 160 кілометрів і можуть працювати вночі, коли мобільний наземне патрулювання обмежена з міркувань безпеки.

Нагадаємо, у період з 1 січня по 23 березня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала понад 10 тис. порушень режиму припинення вогню в районах, що знаходяться вздовж лінії зіткнення в Луганській області.