ua en ru

В ОБСЄ не бачать необхідності для збільшення числа спостерігачів на Закарпатті

В ОБСЄ не бачать необхідності для збільшення числа спостерігачів на Закарпатті Фото: Олександр Хуг (facebook.com/oscesmm)

Патрулювання ситуації на Закарпатті здійснює команда СММ з Івано-Франківська

В ОБСЄ не бачать необхідності для збільшення числа спостерігачів на Закарпатті. Про це заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг в інтерв'ю "112 Україна".

Так, Хуг зазначив, що патрулювання ситуації на Закарпатті здійснює команда СММ з Івано-Франківська.

"Місія посилила патрулювання в Закарпатській області, і все, що вдалося зафіксувати, було опубліковано. Провідну роль у цій роботі грала команда СММ з Івано-Франківська. Згідно з інформацією, яку ми отримали від цієї команди, ситуація в регіоні в цілому спокійна. Якщо ситуація на Закарпатті зміниться, ми, звичайно ж, повідомимо про це. На цьому етапі ми не бачимо необхідності в збільшенні кількості спостерігачів у івано-франківській команді", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Міністерстві закордонних справ Угорщини вважають, що напад на будівлю Товариства угорської культури Закарпаття підтверджує ініціативу з боку угорської влади про присутність спостерігачів ОБСЄ у західній частині України, зокрема на Закарпатті.