ua en ru

ОБСЄ повернеться до питання безпеки працівників ЗМІ пізніше

Хоч на сьогоднішньому засіданні ОБСЄ не була прийнята резолюція, присвячена безпеці співробітників ЗМІ, ОБСЄ повернеться до цього питання пізніше і воно не знімається остаточно з порядку денного. Про це сьогодні заявив генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр під час спільної прес-конференції з міністром закордонних справ України Леонідом Кожарою, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, на питання журналістів про те, чому, незважаючи на колишні наміри прийняти резолюцію про забезпечення безпеки працівників ЗМІ і чим пояснити той факт, що Росія фактично заблокувала ухвалення цього документа, Кожара зазначив: "Дійсно, рішення ради міністрів закордонних справ, присвячене правам журналістів стало предметом дебатів в ході сьогоднішньої наради. На жаль, це рішення прийнято не було. Українська сторона виступала за прийняття цього рішення разом з цілою низкою інших держав-учасників ОБСЄ".

Він також додав, що Україна надалі має намір виступати за прийняття таких рішень в ОБСЄ, але на питання про те, в чому причини неприйняття, Кожара прямо не відповів, додавши: "Я особисто не брав участь у переговорах".

У свою чергу генсек ОБСЄ зазначив, що "це питання на порядку денному організації, ведуться дискусії і той факт, що рішення не було прийнято сьогодні, не означає, що дискусії з цього питання припиняться. Це питання з приводу безпеки журналістів, блогерів та інших і я впевнений, що воно буде продовжений. Це не кінець сюжету".