ua en ru

ОБСЄ збільшить кількість спостерігачів на Донбасі, - Курц

ОБСЄ збільшить кількість спостерігачів на Донбасі, - Курц Фото: Себастьян Курц розповів про СММ ОБСЄ на Донбасі

Рівень насильства, який спостерігається на сході України в останні кілька днів, абсолютно неприйнятний

Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) має намір збільшити кількість спостерігачів у складі своєї Спеціальної моніторингової місії в Україні. Про це заявив Міністр закордонних справ Австрії, голова ОБСЄ Себастьян Курц на засіданні Ради Безпеки ООН, передає Центр новин ООН.

"Одним з центральних питань, з якими доводиться мати справу ОБСЄ, - криза в Україні і навколо України. Ця криза має ряд аспектів: це анексія Криму, постачання зброї на Донбас, роль Російської Федерації, здійснення мінських угод і численні акти насильства. Всі ці питання регулярно обговорюються в ОБСЄ...", - сказав Курц.

За його словами, в ході свого візиту в Україну в січні цього року він зміг переконатися в тому, що ситуація на сході України вкрай важка.

"Необхідно домагатися поліпшення умов життя місцевого населення, особливо уздовж лінії зіткнення. В зв'язку із цим вкрай важливо забезпечити безперешкодний доступ гуманітарних організацій до людей, які потребують допомоги", - зазначив Голова ОБСЄ.

Він додав, що рівень насильства, який спостерігається на сході України в останні кілька днів, абсолютно неприйнятний. Міністр закликав всі сторони виконувати мінські угоди і повною мірою дотримуватися режиму припинення вогню.

Нагадаємо, на Донбасі відновлено українське мовлення в 29 населених пунктах