ua en ru

На Донбасі відновлено українське мовлення в 29 населених пунктах, - Нацрада

На Донбасі відновлено українське мовлення в 29 населених пунктах, - Нацрада Фото: у Нацраді з питань телебачення і радіомовлення розповіли про покриття підконтрольної частини Донбасу

Незабаром буде організована трансляція цифрового радіомовлення та телебачення на Джанкойський і Красноперекопський райони анексованого Криму

Зараз на Донбасі здійснюють мовлення 30 телевізійних і 31 радіокомпанії. Про це йдеться в звіті Національної ради з питань телебачення і радіомовлення за 2016 рік.

"Станом на грудень 2016 відновлено мовлення в 29 населених пунктах Луганської та Донецької областей", - повідомили в Нацраді.

Також зазначається, що Нацрада, як член Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення, брала участь у відновленні телерадіомовлення в Донецькій області з новою радиотелепередающий станції (далі - РТПС) на горі Карачун.

"Вежа висотою 184 м забезпечує покриття прилеглих територій сигналом 10 загальнонаціональних та 4 місцевих каналів у радіусі 63 км. Завершується будівництво РТПС висотою 150 м у з. Чонгарі Генічеського району, з якої буде організована трансляція цифрового радіомовлення та телебачення на Джанкойський і Красноперекопський райони анексованого Криму і Генічеський район Херсонської області", - йдеться в звіті.

Документ уже передано на затвердження до ВР

Крім цього, регуляторний орган протягом трьох років видав мовникам 74 радіочастоти на підставі дозволів на тимчасове мовлення (2016 - 40 радіочастот).

"Пріоритетним завданням і для Національної ради, і для інших державних структур, що мають відношення до медійної галузі, є забезпечення інформаційної присутності українських мовників на сході країни та в Криму", - додали в Нацраді.

22 лютого Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики, розглянув звіт Нацради за 2016 рік і рекомендував парламенту прийняти його.

Нагадаємо, в Нацраді розповіли, коли українське мовлення покриє підконтрольну частину Донбасу.