ua en ru

ОБСЄ вимагає негайно звільнити затриманих на Донбасі журналістів

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович сьогодні, 25 липня 2014 р., вимагала негайного звільнення журналістів, які пропали безвісти в Східній Україні.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович сьогодні, 25 липня 2014 р., вимагала негайного звільнення журналістів, які пропали безвісти в Східній Україні. Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ.

"Я серйозно стурбована триваючими викраданнями і зникненнями представників ЗМІ", - повідомила Міятович. "Ця практика залякування продовжує створювати атмосферу страху для журналістів та працівників ЗМІ".

За словами Міятович, цю тенденцію треба негайно припинити.

За даними ОБСЄ, 23 липня в районі аеропорту "Донецьк" без вісті пропали позаштатний журналіст Russia Today Грем Філліпс і оператор новинного агентства Anna-News Вадим Аксьонов. На наступний день Аксьонов був знайдений, в той час як місцезнаходження Філліпса залишається невідомим.

"За словами Аксьонова, він разом з Філіпсом і ще одним представником ЗМІ утримувалися Збройними силами України", - повідомляють в ОБСЄ.

Крім того, за даними ОБСЄ, позаштатний журналіст ZIK Юрій Лелявский також пропав безвісти 23 липня після того, як він був, за повідомленнями, затримали в Луганській області.

Також Міятович повторила свій заклик до звільнення позаштатного журналіста Антона Скиби, який був викрадений 22 липня збройними сепаратистами в Донецьку.

Представник ОБСЄ додала, що її відомство буде продовжувати уважно стежити за ситуацією.

Нагадаємо, 23 липня в МЗС РФ заявили про затримання силами антитерористичної операції (АТО) чотирьох міжнародних журналістів на Донбасі.