ua en ru

ОБСЄ повідомила про зменшення кількості порушень у Донецькій області

ОБСЄ повідомила про зменшення кількості порушень у Донецькій області Фото: ОБСЄ (facebook.com-oscesmm)

Також зменшення кількості порушень зафіксовано в Луганській області

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ зафіксувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню в порівнянні з попереднім звітним періодом в Донецькій і Луганській областях. Про це йдеться в звіт місії, опублікованому 18 квітня.

"Після інциденту днем раніше, коли персонал КП "Компанія "Вода Донбасу" потрапив під обстріл зі стрілецької зброї, в результаті чого деякі співробітники отримали поранення, місія сприяла забезпеченню їх доступу та проїзду до та від Донецької фільтрувальної станції, яка в кінцевому підсумку була змушена призупинити роботу", - йдеться в звіті.

Також в ОБСЄ уточнили інформацію про юнака, який отримав поранення в результаті вибуху боєприпасу.

Наголошується, що СММ зафіксувала 180 вибухів в Донецькій області та 8 вибухів у Луганській області.

"СММ зафіксувала наявність знаків, що попереджають про мінну небезпеку, та проведення робіт з розмінування. Спостерігачі бачили, як сім членів "ДНР" проводили роботи з розмінування в полі на північній околиці н. п. Никішине (непідконтрольна уряду, 60 км на північний схід від Донецька)", - йдеться у звіті.

СММ зафіксувала пошкодження від обстрілу в житлових районах н. п. Докучаєвськ, бойові броньовані машини, зенітну установку і "інші ознаки наявності сил та засобів військового типу в зоні безпеки".

Також повідомляється, що місія продовжувала "сприяти проведенню та здійснювати моніторинг ремонтних робіт на Оленівській водонасоснії станції біля н. п. Березове".

Нагадаємо, МінТОТ назвав умови відновлення роботи Донецької фільтрувальної станції.