ua en ru

ОБСЄ повідомляє, що представники ЛНР перешкоджають роботі місії

ОБСЄ повідомляє, що представники ЛНР перешкоджають роботі місії Фото: звіт ОБСЄ

ОБСЄ продовжує фіксувати порушення режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях

Представники самопроголошеної "Луганської народної республіки" (ЛНР) продовжують перешкоджати роботі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Про це йдеться в звіті наглядової місії, опублікованому на сайті ОБСЄ.

"Представники ЛНР продовжують перешкоджати моніторингу у багатьох областях вздовж кордону в районі Луганської області, і вимагати перегляду планів патрульних СММ ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

Також, учасники місії не можуть повноцінно виконувати свої функції зі спостереження за ситуацією з міркувань безпеки, в тому числі мінної небезпеки, пошкодженої інфраструктури, а також непередбачуваності ситуації на Донбасі.

"В районі Донецького залізничного вокзалу були зафіксовані чотири невизначених вибухи і один постріл зі стрілецької зброї ", - йдеться у звіті місії.

Наголошується, що в контрольованій урядом Волновасі (Донецька область) були помічені близько 50 невизначених вибухів.

Крім того, в 15 км на північний схід від Маріуполя ОБСЄ почула 15 невизначених вибухів і пострілів зі стрілецької зброї. В Сартані (14км на північний схід від Маріуполя) учасники місії фіксували 7 невизначених вибухів.

Повідомляється, що неподалік від Щастя (до 20 км від Луганська) ОБСЄ помітила один бронетранспортер (APC) (БМП-1). Також була помічена колона з двох (BTR 70) і чотири військові вантажівки, два БТР-70 з військовослужбовцями, один бронетранспортер (МТЛБ) і дві вантажівки військового типу на шляху в Дебальцеве.

Нагадаємо, спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) за період з 11 по 13 березня зафіксували в Донецьку близько 130 вибухів.