ua en ru

ОБСЄ вважає припинення активістами Євромайдану утримання будівлі КМДА позитивним моментом

Припинення окупації активістами Євромайдану будівлі міської адміністрації в Києві є позитивним моментом і кроком на шляху зменшення напруженості в Україні.

Припинення окупації активістами Євромайдану будівлі міської адміністрації в Києві є позитивним моментом і кроком на шляху зменшення напруженості в Україні. Про це у своїй заяві сказав голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Бурхалтера, повідомляє прес-служба ОБСЄ.

"Припинення окупації мітингувальниками будівлі міської адміністрації в Києві є позитивним моментом. Я сподіваюся, що це наблизить Україну до виходу з нинішнього глухого кута мирним і демократичним шляхом", - йдеться в заяві.

"На прохання адміністрації міста і демонстрантів, Швейцарське головування в ОБСЄ було радим запропонувати свою допомогу в якості гаранта і неупередженого свідка передачі будівлі", - додав він.

Бурхалтер також привітав звільнення решти опозиціонерів з-під варти.

"Я закликаю всі сторони і надалі брати участь повною мірою у зусиллях з досягнення необхідного компромісу з допомогою широкого і всеосяжного політичного діалогу", - сказав він.

Він знову підтвердив готовність ОБСЄ надавати подальшу підтримку та допомогу Україні у врегулювання нинішньої кризи.