ua en ru

ОБСЄ розмістила спостерігачів у Станиці Луганській на цілодобовій основі

ОБСЄ розмістила спостерігачів у Станиці Луганській на цілодобовій основі Фото: спостерігач ОБСЄ у Станиці Луганській (facebook.com/oscesmm)

Семеро членів Місії будуть цілодобово знаходитися на базі

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ 19 серпня 2017 року розмістила спостерігачів на передовій патрульній базі Місії у Станиці Луганській на постійній цілодобовій основі. Про це повідомляє прес-служба СММ у Facebook.

Зазначено, що семеро членів Місії будуть цілодобово знаходитися на базі. У спецмісії очікують, що постійна присутність спостерігачів на базі дозволить розширити можливості здійснення моніторингу "в цьому надзвичайно важливому місці", на мосту в Станиці Луганській.

За даними ОБСЄ, ситуація тут залишається вкрай нестабільною, при цьому в указаному районі розташовано єдиний у всій Луганській області контрольний пункт в’їзду-виїзду.

"Ми використовуємо широкий спектр технологій для спостереження за цим районом, зокрема, тепловізійну камеру для нічного моніторингу. Проте лише спостерігачі можуть спілкуватися з цивільними особами і бути очима й вухами міжнародної спільноти. Відтепер вони будуть ближче до людей у цьому районі і зможуть докладніше звітувати про потреби та занепокоєння цивільного населення", - заявив перший заступник голови СММ Александр Хуг.

У Місії вважають, що розміщення спостерігачів на постійній цілодобовій основі - це крок СMM ОБСЄ на шляху до нормалізації ситуації у Станиці Луганській.

"Попри досягнуті домовленості про розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської, сторони досі їх не виконали. Власне, єдине переміщення сил і засобів, яке ми спостерігали у цьому районі, було просування вперед. Крім того, ця ділянка залишається ураженою мінами та невибухлими боєприпасами", - констатували у відомстві.

У суботу, 19 серпня, СMM ОБСЄ розмістила спостерігачів на передовій патрульній базі Місії у Станиці Луганській на постій...

Опубліковано OSCE SMM - Special Monitoring Mission to Ukraine 19 серпня 2017 р.

Як відомо, СММ має 10 передових патрульних баз, а саме: у Волновасі, Покровську, Світлодарську, Новоайдарі, Станиці Луганській, Щасті, Попасній, Кадіївці, Горлівці та Дебальцевому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські військовослужбовці в зоні антитерористичної операції на Донбасі знешкодили близько 10 мін російського виробництва.