ua en ru

В ОБСЄ розповіли про зустріч Хуга з ватажком "ЛНР"

В ОБСЄ розповіли про зустріч Хуга з ватажком "ЛНР" Фото: Олександр Хуг (osce.org)

Хуг наголосив, що ОБСЄ завжди відкрита для діалогу

Олександр Хуг розказав про зустріч із ватажком так званої "Луганської народної республіки" Леонідом Пасічником. Про це перший заступник глави Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні повідомив на брифінгу по скайпу, передає кореспондент РБК-Україна.

"ОБСЄ хоче сприяти встановленню діалогу. Ми пропонуємо діалог, і думаємо, що це правильно. На початку тижня я зустрівся з Леонідом Пасічником і бесіда була стосовно забезпечення безпеки моїх співробітників та безпеки загалом. Ми завжди відкриті до діалогу, я на цьому наголошую. Ми завжди звертались до тих, хто може змінити ситуацію", - повідомив Хуг.

"Всюди, де я був, настав час забезпечити стале припинення вогню. З'явилася можливість скористатися затишшям та виконати повне відведення, щоб забезпечити тривале перемир’я. Лише за тиждень люди святкуватимуть Великдень", - додав він.

Нагадаємо, 28 березня повідомлялося, що СММ ОБСЄ в Україні поновлює моніторинг ситуації на Донбасі з допомогою безпілотників.

Сьогодні, 30 березня, Хуг також повідомив, що СММ ОБСЄ планує відкрити нові передові патрульні бази на території самопроголошеної Донецької народної республіки, в тому числі на прикордонних ділянках з Росією.