ua en ru

ОБСЄ розкритикувала обмеження доступу журналістів RT до вищих американських відомств

ОБСЄ розкритикувала обмеження доступу журналістів RT до вищих американських відомств Фото: Арлем Дезір (flickr.com Parti socialiste)

Таке рішення обмежує свободу медіа

Обмеження роботи ЗМІ в США і Росії чинить негативний вплив на свободу медіа. Про це заявив представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір на своїй сторінці в Twitter.

"Відміна акредитації RT в Конгресі США показує, що реєстрація ЗМІ як "іноземних агентів" безпосередньо впливає на свободу ЗМІ. Таке законодавство зробить негативний вплив на #MediaFreedom (свободу медіа, - ред.) у всіх країнах, що застосовують такі закони", - написав він.

Нагадаємо, 29 листопада Конгрес США прийняв рішення анулювати акредитацію журналістів телеканалу RT у ряді американських вищих відомств. Так, "Галерея кореспондентів радіо і ТБ" Конгресу США відкликала у журналістів американського підрозділу телеканалу відповідну акредитацію.

Зазначимо, 15 листопада в Росії Державна Дума схвалила поправки, які дозволять визнавати закордонні ЗМІ іноземними агентами. Повідомлення про прийняті Держдумою РФ поправки до закону отримали "Голос Америки", "Idel.Реалії" і "Кавказ.Реалії" (проекти "Радіо Свобода"), а також "Нині" (спільний проект "Голосу Америки" та "Радіо Свобода").