ua en ru

В ОБСЄ прокоментували ситуацію з хімічними викидами в Армянську

В ОБСЄ прокоментували ситуацію з хімічними викидами в Армянську Фото: "Кримський титан" (mtot.gov.ua)

Місія слідкує за перебігом подій

У СММ ОБСЄ прокоментували ситуацію з хімічними викидами в окупованому Російською Федерацією Армянську, а також пов’язані з цим загрози для Херсонської області. Про це на брифінгу заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я можу підтвердити, що наша команда в Херсоні слідкує за розвитком подій. Ми тісно співпрацюємо з представниками влади, яка досліджує цю ситуацію. Ми будемо вживати захисних заходів, якщо це буде необхідно. Результати діяльності в цьому районі будуть викладені на нашому сайті", - розказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 27 серпня на півночі Криму стався викид в атмосферу невідомої речовини. Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) просить утриматися від поїздок на тимчасово окуповану територію Кримського півострова.

Відзначається, що в ситуації гострої необхідності поїздки, при перетині контрольно-пропускних пунктів на адміністративному кордоні, відомство просить звертатися до представників Державної служби з надзвичайних ситуацій, які чергують на КПВВ, для отримання індивідуальних засобів захисту.

У Херсонській області готові прийняти дітей з окупованого Росією Криму, які постраждали від хімічних викидів, що відбулися в районі Армянська.