ua en ru

ОБСЄ закликає захистити право Шустера на роботу в Україні

ОБСЄ закликає захистити право Шустера на роботу в Україні Фото: представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович стурбована скасуванням дозволу Савіку Шустеру на роботу в Україні

За словами представника ОБСЄ, українська влада повинна дозволити Шустеру працювати вільно і безпечно

В Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) стурбовані тим, що в Україні перешкоджають роботі журналіста Савіка Шустера. Про це заявила представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович.

“Обставини справи викликають ряд проблем і питань. Я закликаю українську владу оперативно розібратися в цьому питанні, переконатися, що права журналіста захищені, і Шустеру дозволено продовжувати виконувати свою роботу вільно і безпечно”, - повідомила Міятович.


Нагадаємо, 24 квітня Київський міський центр зайнятості офіційно видав розпорядження про заборону на роботу Савіка Шустера в Україні. Рішення про анулювання було прийнято після того, як Шустер нібито не повідомив владі про наявність судимості.

Савік Шустер, громадянин Канади, заперечує наявність такого запису і бачить в інциденті, що трапився, тиск на його професійну діяльність.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ОБСЄ стурбована можливістю обмеження в Україні свободи ЗМІ.