ua en ru

ОБСЄ закликає покарати винних у загибелі патрульного СММ на Донбасі

ОБСЄ закликає покарати винних у загибелі патрульного СММ на Донбасі Фото: Олександр Хуг висловив позицію ОБСЄ після інциденту на Донбасі

В СММ залишаються відданими неухильному виконанню завдань на сході України

Організація з безпеки і співробітництва в Європі закликає притягнути до відповідальності винних у загибелі і пораненні патрульних Спеціальної моніторингової місії на Донбасі. Про це заявив заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг на брифінгу в неділю, 23 квітня 2017 року, передає кореспондент РБК-Україна.

"Важливо підкреслити, що будь-хто, хто винен у загибелі і травмуванні патруля в результаті закладки міни, має бути притягнутий до відповідальності. Ми залишаємося відданими неухильному виконанню завдань, згідно з нашим мандатом із повернення миру в Україні", - сказав Хуг.

За його словами, жодних мін на місці підриву автомобіля спецмісії не повинно бути, відповідно до підписаних угод Тристоронньої контактної групи.

"Мін там (на місці трагедії - ред.) не повинно бути взагалі. Тристороння контактна група та інші підписанти заборонили поставки мінного озброєння ... зобов'язання в основному залишаються на папері", - констатував Хуг.

Він також закликав сторони з усією серйозністю поставитися до виконання зобов'язань і вилучити всі міни з озброєння, яке є на Донбасі.

Нагадаємо, внаслідок підриву на міні автомобіля СММ ОБСЄ, який стався біля села Пришиб на непідконтрольній Україні території Луганської області, загинув член місії ОБСЄ. За різними даними, це громадянин Великобританії або США. Крім того, внаслідок інциденту постраждала громадянка Німеччини.