ua en ru

В ОБСЄ закликали розмінувати автотрасу Світлодарськ - Дебальцеве

В ОБСЄ закликали розмінувати автотрасу Світлодарськ - Дебальцеве Фото: Олександр Хуг (facebook.com/oscesmm)

Вчора безпілотник ОБСЄ зафіксував наявність протитанкових мін на даній автотрасі

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співпраці в Європі (СММ ОБСЄ) закликала розмінувати автотрасу М03 "Світлодарськ - Дебальцеве" в Донецькій області. Про це повідомляє прес-служба місії на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Так, відзначається, що вчора безпілотник ОБСЄ зафіксував наявність протитанкових мін на даній автотрасі.

"У вівторок вранці БПЛА СММ як і раніше зафіксував наявність протитанкових мін на автотрасі М03 Світлодарськ - Дебальцеве. Через кілька годин міни та боєприпаси, що не розірвалися, були вилучені, а патруль СММ ОБСЄ зміг проїхати по цій автотрасі до Дебальцевого", - зазначено в повідомленні.

При цьому перший заступник глави СММ ОБСЄ Олександр Хуг підкреслив, що сторони можуть очистити трасу від снарядів, якщо дійсно хочуть цього.

On Tuesday morning an SMM UAV spotted continued presence of anti-tank mines on the MO3 road from Svitlodarsk to...

Опубліковано OSCE SMM - Special Monitoring Mission to Ukraine 8 серпня 2017 р.

"Сторонам пора виконати давно взяті на себе зобов'язання і відкрити автотрасу М03, а також інші дороги на Донбасі для цивільних осіб, які щодня перетинають лінію дотику. Настав час сторонам проводити розмінування, здійснювати розведення сил і засобів і відведення озброєння, а також не просуватися вперед" , - підкреслив Хуг.

Нагадаємо, в ОБСЄ заявили, що на території самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР) у селі Саханка бойовики зайняли житлові будинки, з яких виїхали господарі.