ua en ru

Біля Маріуполя бойовики ДНР захопили порожні будинки, - ОБСЄ

Біля Маріуполя бойовики ДНР захопили порожні будинки, - ОБСЄ Фото: місія ОБСЄ на Донбасі (flickr.com/osce)

Бойовики ДНР зайняли порожні будинки в селі Саханка

На території самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР) в селі Саханка бойовики зайняли житлові будинки, з яких виїхали господарі. Про це зазначається у звіті Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) на Донбасі.

"Жителі в підконтрольному ДНР с. Саханка (24 км північно-східніше Маріуполя) повідомили спостерігачам, що кілька членів ДНР заселилися в нежитлові будинки в селі незважаючи на заперечення з боку сусідів ", - повідомляється у звіті.

Так, кілька жителів повідомили спостерігачам ОБСЄ, що бачили танки і чули з боку села Саханка вогневу активність.

"Спостерігачі бачили приблизно 10 чоловіків у формі військового типу, двоє з яких були озброєні", - йдеться у звіті.

Також спостерігачі СММ в селі Саханка почули, як бойовики ДНР говорили місцевим жителям не спілкуватися з командою місії.

"Озброєні члени ДНР підійшли до спостерігачам і попросили показати посвідчення особи і план патрулювання. На відмову спостерігачів зробити це члени ДНР сказали, що патрулю СММ не дозволять продовжити пересування. Через 10 хвилин члени ДНР сказали спостерігачам поїхати звідти", - повідомляється у звіті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, за словами прес-секретаря представника України на переговорах тристоронньої контактної групи Леоніда Кучми Дарки Оліфер, на окупованих територіях Донбасу тривають погрози і насильство стосовно спостерігачів місії ОБСЄ.