ua en ru

ОБСЄ вітає рішення Ради щодо діяльності журналістів

ОБСЄ вітає рішення Ради щодо діяльності журналістів Фото: Дунья Міятович

Міятович закликала розслідувати злочини проти журналістів

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович привітала сьогодні, 15 травня, прийняття закону Верховною Радою України, яким посилюється відповідальність за злочини, скоєні проти журналістів та їхніх близьких родичів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ОБСЄ.

"Я сподіваюся, що ці важливі законодавчі зміни сприятимуть забезпеченню безпеки журналістів в Україні. Влада не повинна шкодувати зусиль для того, щоб повною мірою розслідувати обставини всіх злочинів, скоєних проти представників ЗМІ, в тому числі численних нападів і вбивств в останні роки. Не повинно бути безкарності за злочини, скоєні проти журналістів", - заявила вона.

Відзначимо, 14 травня народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому урядовий законопроект № 0924 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо посилення гарантій законній професійній діяльності журналістів".

25 липня 2014 р. народні депутати підтримали цей законопроект в першому читанні. За відповідний законопроект № 4013 проголосували 232 нардепа.