ua en ru

ОБСЄ підтвердила загибель мирних жителів в Оленівці в результаті обстрілу

ОБСЄ підтвердила загибель мирних жителів в Оленівці в результаті обстрілу Фото: люди в Оленівці загинули в результаті обстрілу

Штаб АТО звинувачує бойовиків в теракті з метою дискредитації українських військових

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ підтвердила загибель мирних жителів в Оленівці Донецької області в результаті обстрілу і встановила приблизний напрямок, звідки він вівся. Про це йдеться у звіті ОБСЄ.

Повідомляється, на місці події спостерігачі виявили тіла трьох чоловіків і однієї жінки.

"СММ також проаналізувала п'ять кратерів. З двох кратерів оцінили, що вони були викликані вогнем із заходу-південного заходу, і тип зброї, ймовірно, був 122-мм артилерійським снарядом. По трьом іншим кратерами оцінили, що воні були викликані, швидше за все, вогнем із заходу-південного заходу калібром не менше 120 мм", - йдеться в звіті.


Зазначимо, у звіті спостерігачів не йдеться про те, з підконтрольною чиїм силам території вівся обстріл. Найближчі населені пункти на південному і західному напрямку такі як, Тарамчук, Степове, Славне і Березове знаходяться під контролем сил АТО.

Тим часом штаб АТО спростовує інформацію про обстріл Оленівки зі свого боку, аргументуючи це відстанню до першої позиції ЗСУ у 6,6 км і характеристиками 82-мм мінометів, які максимум стріляють на 4,2 км.

Також у штабі підтвердили, що 120-мм міномети і 122-мм гармати відведені на відстані, встановлені мінськими угодами.

"Важливо підкреслити, що спостерігачами російської сторони СЦКК в ніч з 26 на 27 квітня 2016 року не зафіксовано жодного випадку застосування артилерійських гармат з боку Збройних сил України в напрямку Оленівки", - йдеться в повідомленні.

У штабі АТО називають трагічний інцидент спланованим бойовиками терактом з метою дискредитації українських військ і висловлюють співчуття рідним і близьким загиблих.

Нагадаємо, вчора прикордонники заявили, що у Донецькій обл. на КПВВ загинули мирні жителі через підрив авто.