ua en ru

Контактна група обговорила демілітаризацію Широкіно

Контактна група обговорила демілітаризацію Широкіно Фото: представник України в контактній групі Леонід Кучма

Відеоконференція контактної групи тривала більше 5 годин

Тристороння контактна група Україна - Росія - ОБСЄ за участю представників самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" в ході сьогоднішньої відеоконференції обговорила демілітаризацію Широкіно Донецької області. Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Учасники зустрічі обговорили виконання ключових пунктів Мінських домовленостей - припинення вогню, відведення важких видів знарядь, звільнення незаконно утримуваних осіб. Також мова йшла про постачання української та міжнародної гуманітарної допомоги в Донецьк і Луганськ, а також про деескалації ситуації в Широкіно і пропозиції української сторони про відвід танків, гармат, мінометів калібром менше 100 мм", - зазначила Оліфер.

Вона додала, що українська сторона закликає якомога швидше запустити роботу підгруп щодо безпеки, політичним, економічним і гуманітарним складовим мінського угоди.

За словами Оліфер, сьогоднішня скайп-конференція тривала 5 годин 40 хвилин, що вдвічі довше, ніж зазвичай. Наступна відеоконференція відбудеться найближчим часом.

Також вона зазначила, що вперше в роботі контактної групи взяв участь новий представник від Росії, посол з особливих доручень Азамат Кульмухаметов.

Только что окончилась видеоконференция участников Трехсторонней контактной группы с представителями т.н. «ДНР» и «ЛНР». ...

Posted by Дарка Олифер on 29 Апрель 2015 г.

Нагадаємо, в ДНР заявили, що на відеоконференції контактної групи був зроблений вирішальний ривок по запуску підгруп.