ua en ru

В ОБСЄ засудили обстріл працівників Донецької фільтрувальної станції

В ОБСЄ засудили обстріл працівників Донецької фільтрувальної станції Ілюстративне фото (twitter)

СММ ОБСЄ готова допомогти у відновленні роботи фільтрувальної станції

Не дивлячись на сприяння припинення вогню з боку патруля СММ ОБСЄ, Донецька фільтрувальна станція змушена була тимчасово припинити роботу. Про це повідомляється у Facebook Спеціальної місії СММ ОБСЄ в Україні.

Згідно з повідомленням, після події 17 квітня обстрілу 30 співробітників компанії, які їхали в Ясинувату в автобусі, який рухався у колоні з іншим транспортом, місія ОБСЄ в складі 23 спостерігачів сприяли встановленню локального режиму припинення вогню.

"17 квітня відважні чоловіки і жінки, які працюють на Донецькій фільтрувальної станції, потрапили під обстріл. Деякі з них отримали тяжкі поранення. Вчора чотири дзеркальних патруля СММ ОБСЄ у складі 23 спостерігачів сприяли встановленню локального режиму припинення вогню, щоб створити умови для безпечного переміщення працівників станції. Але незважаючи на це, сторони не змогли повністю припинити вогонь, із-за чого Донецька фільтрувальна станція змушена була тимчасово припинити роботу", - йдеться в повідомленні.

Згідно із заявою, місія закликає сторони надати надійні гарантії безпеки, які потрібні для відновлення роботи станції. Гарантувати безпеку працівникам і спостерігачам можуть тільки обидві сторони.

СММ також готова сприяти проведенню заходів, необхідних для відновлення функціонування Донецької фільтрувальної станції, яка забезпечує питною водою понад 300 000 людей по обидві сторони від лінії зіткнення.

Civilians continue to bear the brunt of the ongoing fighting in eastern #Ukraine. On 17 April, brave men and women –...

Опубліковано OSCE SMM - Special Monitoring Mission to Ukraine 19 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, Донецька фільтрувальна станція (ДФС) остаточно зупинила роботу у середу, 18 квітня. Разом з нею припинена подача води в шість населених пунктів Донецької області.