ua en ru

ОБСЄ стурбовано діями ДНР щодо посилення контролю ЗМІ у Донецькій обл

ОБСЄ висловлює стурбованість кроками самопроголошеної "Донецької народної республіки", що спрямовані на посилення контролю ЗМІ у Донецькій області.

ОБСЄ висловлює стурбованість кроками самопроголошеної "Донецької народної республіки", що спрямовані на посилення контролю ЗМІ у Донецькій області. Про це йдеться у заяві представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дун'ї Міятович, йдеться у повідомленні прес-служби організації.

"Я засуджую дії, які змушують засоби масової інформації зареєструватися і мовити на користь незаконних збройних формувань. Підзвітна цензура під загорозою переслідування и залякування грубо порушує свободу ЗМІ та є неприйнятною", сказала Міятович.

26 червня в самопроголошені влади ДНР видали "указ" реєструватися всім ЗМІ у "міністерстві інформації і масової комунікації" протягом 10 днів. Відсутність такої реєстрації, як повідомляється, може призвести до заборони діяльності засобів масової інформації. "Указ" поширюється також на інтернет-ресурси, у тому числі окремих блогерів, і охоплює розповсюджувачів друкованих ЗМІ.