ua en ru

ОБСЄ могла передавати дані про дислокацію ЗСУ бойовикам, - Тимчук

ОБСЄ могла передавати дані про дислокацію ЗСУ бойовикам, - Тимчук Фото: Дмитро Тимчук вважає взаємопов'язаними візит Сайдика на Донбас і вимоги ДНР відвести сили АТО

За словами Тимчука, спецпредставник ОБСЄ з'ясовував місця дислокації сил АТО на Маріупольському напрямку

Представники Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) могли передавати проросійським бойовикам дані про дислокацію Збройних сил України на Донбасі. Це випливає з повідомлення координатора групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука в Facebook.

За словами Тимчука, спецпредставник ОБСЄ в контактній групі по Донбасу Мартін Сайдик перебував з 4 по 6 червня на Маріупольському напрямку, пересуваючись у складі патруля в якості звичайного члена моніторингової місії.

"Здійснив 05.06.2016 року виїзд в район н. п. Павлопіль. Під час спілкування з місцевим населенням Сайдика цікавили питання місць розташування підрозділів ЗСУ в даному районі. Викликає здивування той факт, що вже через кілька годин після поїздки Сайдика в район н. п. Павлопіль прозвучала заява "заступника командувача корпусом МО ДНР" Басурина, який оголосив, що якщо з р-нів н. п. Павлопіль і Піщовик українські війська не будуть виведені найближчим часом, то керівництво ДНР буде вважати, що "місія ОБСЄ повністю підтримує агресивні дії української сторони", - повідомив Тимчук.


Він також зазначив, що 6 червня Сайдик в штабі місії ОБСЄ в Маріуполі провів зустріч з жителями Широкиного.

"Місцеві жителі вказали Сайдику на той факт, що українська влада нібито затягує питання по розмінуванню території даного н. п., не вказавши про неможливість даних дій в силу постійних обстрілів з боку россиийско-терористичних військ. Під час зустрічі Сайдик вільно спілкувався російською мовою, знання мови він пояснив тим фактом, що працював у Москві співробітником посольства Австрії", - додав Тимчук.

Нагадаємо, раніше на Донбасі зник водій ОБСЄ.