ua en ru

ОБСЄ: контрпропаганда - не найефективніший шлях протидії пропаганді

ОБСЄ: контрпропаганда - не найефективніший шлях протидії пропаганді Фото: Дуня Міятович

В ОБСЄ застерегли владу від втручання у створення медійного контенту

В Організації зі співробітництва та безпеки в Європі (ОБСЄ) вважають, що контрпропаганда не є ефективним шляхом для протидії пропаганді. Таку рекомендацію щодо розробки майбутньої концепції інформаційної безпеки України висловила на брифінгу по скайп-зв'язку представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вважаємо не найефективнішим протидія пропаганді зворотного пропагандою, та імплементація нових законодавчих актів може бути не завжди ефективною. Що ми вважаємо за потрібне - ефективну і якісну імплементацію вже існуючих законодавчих актів", - повідомила вона.

У той же час вона зазначила, що головним принципом майбутньої концепції інформаційної безпеки має бути дотримання принципу свободи слова.

"Головним принципом має бути пропорційність і першочерговість свободи слова і думки, враховуючи той факт, що, власне, свобода слова і вирази є сама по собі ключовим правом людини і створює основу і передумови для реалізації інших провідних прав людини", - сказала представник ОБСЄ.
Також Міятович застерегла владу від втручання у створення медійного контенту.

Відзначимо, в ОБСЄ вважають, що закони про декомунізацію обмежують свободу слова в Україні.