ua en ru

ОБСЄ констатує зменшення обстрілів на Донбасі

ОБСЄ констатує зменшення обстрілів на Донбасі Фото: спостерігачі ОБСЄ (flickr.com/osce)

У Донецькій області місія констатувала 10 вибухів, а в Луганській - не зафіксувала жодного

Місія ОБСЄ зафіксувала зменшення кількості порушень режиму тиші на окупованому Росією українському Донбасі. Про це йдеться у звіті місії, опублікованому на сайті організації.

Зокрема зазначено, що в Донецькій області місія констатувала 10 вибухів проти близько 70, зафіксованих напередодні.

"Пізно ввечері 6 вересня, перебуваючи в підконтрольному ДНР м. Горлівка, спостерігачі чули 1 вибух невизначеного походження за 3-4 км на північний захід. Протягом 7 вересня у Горлівці спостерігачі чули 3 вибухи невизначеного походження за 3-6 км на захід і північний захід від своєї позиції", - йдеться в повідомленні.

Також 6 вересня, перебуваючи у підконтрольному уряду Світлодарську, спостерігачі чули 4 вибухи невизначеного походження.

До того ж, відеокамера СММ ОБСЄ зафіксувала вибухи в ніч на 7 вересня в районі Широкиного та 7 вересня біля КПВВ поблизу Майорська.

Своєю чергою в Луганській області спостерігачі не зафіксували жодного випадку порушення режиму припинення вогню, проти близько 40 вибухів протягом попереднього звітного періоду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі дещо стабілізувалася.