ua en ru

Ситуація в зоні АТО дещо стабілізувалася, - штаб

Ситуація в зоні АТО дещо стабілізувалася, - штаб Фото: українські військові (mil.gov.ua)

Бойовики 9 вересня 16 разів відкривали вогонь по позиціях української армії

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі дещо стабілізувалася. Про це повідомив прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook у зведенні за 9 вересня.

"Незаконні збройні формування не застосовували міномети та інше важке озброєння, а основна активність ворога фіксувалась у декількох точках на мапі АТО", - розповіли в штабі.

Найбільше обстрілів українських позицій від опівночі було на Приморському напрямку, зокрема поблизу селища Водяне. Там бойовики 6 разів застосовували гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Також двічі відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по українських укріпленнях на підступах до Талаківки і Старогнатівки.

З цієї ж зброї бойовики вдень декілька разів обстріляв сили АТО в Авдіївській промзоні та біля Зайцевого, що на Донецькому напрямку.

"Загалом з опівночі російсько-окупаційні угруповання 16 разів відкривали вогонь по позиціях української армії. У випадках прямої загрози наші військові декілька разів застосовували зброю у відповідь", - заявили в штабі.

#АТОподії Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18.00 9 вересня 2017 року Упродовж сьогоднішнього дня обстановка в ра...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 9 вересня 2017 р.

Нагадаємо, протягом 8 вересня п'ятеро бійців АТО отримали поранення на Донбасі.