ua en ru

ОБСЄ констатує нестачу товарів і послуг на непідконтрольних територіях на Донбасі

ОБСЄ констатує нестачу товарів і послуг на непідконтрольних територіях на Донбасі Фото: Олександр Хуг

Гуманітарні служби не можуть потрапити на непідконтрольні території

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Олександр Хуг констатує нестачу товарів і послуг на непідконтрольних українській владі територіях у зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це він заявив сьогодні на брифінгу в Києві.

"Ми стурбовані гуманітарною ситуацією в зоні конфлікту. Це очевидно, що ті зони, які не контролюються урядом, що закриваються пункти пропуску на лінії контакти, і звичайно це підсилює занепокоєння. Не тільки люди йдуть небезпечними шляхами, де багато хв. Також не можуть і служби туди потрапити. Ми бачимо брак послуг і товарів в непідконтрольних владі територіях. І ми бачимо, що на активістів нападають в Донецьку", - заявив Хуг.

У зв'язку з цим він закликав сторони конфлікту дотримуватися мінські домовленості в частині захисту цивільного населення.

Нагадаємо, за словами представника Адміністрації президента України з питань АТО Андрія Лисенка, можливе закриття контрольного пункту виїзду виїзду (КПВВ) "Маріїнка" є передумовою того, що на Донбасі може виникнути гуманітарна катастрофа.