ua en ru

ОБСЄ фіксує напружену ситуацію в Донецьку, Дебальцевому та Ясинуватій

ОБСЄ фіксує напружену ситуацію в Донецьку, Дебальцевому та Ясинуватій Фото: Александр Хуг розповів про ситуацію в зоні АТО на Донбасі

На Донбасі почастішало застосування систем залпового вогню

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ фіксує напружену ситуацію в районі донецького аеропорту, Дебальцевого та Ясинуватої Донецької області. Про це на прес-конференції повідомив заступник керівника СММ ОБСЄ Александр Хуг, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Хуга, найбільша кількість обстрілів фіксувалася в районі донецького аеропорту, Дебальцевого та Ясинуватої.

"Найбільше було зафіксовано випадків ввечері 21 лютого. Ми зафіксували 300 вибухів в районі аеропорту. Увечері 23 лютого спостерігачі в Дебальцевому чули приблизно 50 вибухів за півгодини", - повідомив Хуг.

Він також зазначив, що на Донбасі знизилася активність артилерії і мінометів, однак почастішало застосування систем залпового вогню.

"У середу, наприклад, наші спостерігачі в Дебальцевому, яке не контролюється урядом, чули приблизно 40 пострілів з систем залпового вогню", - додав Хуг.

СММ також відзначає збільшення кількості танків в зоні безпеки на території ДНР. Крім того, спостерігачі фіксують відсутність військової техніки на місцях їх відводу. Так, з української сторони не вистачає 32 танків, одного міномета, сім одиниць протитанкового озброєння. З боку ДНР не вистачає 10 гаубиць і 5 мінометів.

Нагадаємо, напередодні штаб АТО повідомив про обстріл військових під Донецьком з "Градів".