ua en ru

Обладнання МСЗ "Океан" почали вивозити на металобрухт, - Волошин

Обладнання МСЗ "Океан" почали вивозити на металобрухт, - Волошин Відомі нові подробиці ситуації з МСЗ "Океан"

Обладнання ПАТ " МСЗ "Океан" почали вивозити на металобрухт. Про це заявив глава комітету кредиторів ПАТ МСЗ "Океан" Ігор Волошин з посиланням на жителів Миколаєва.

Зокрема, за словами Волошина, миколаївці бачили машини, навантажені трубами та іншим металом, виїжджають з території ПАТ НСЗ Океан у понеділок, 10 жовтня.

"До мене звернулися двоє земляків. Вони бачили, як з території заводу "Океан" виїжджають навантажені ломом машини. Вони також показали відео, яке встигли записати на мобільні телефони і автомобільний відеореєстратор. На відео чітко видно, як Камаз з держномером ВЕ 9939 АМ їде від заводу Океан до пункту прийому металобрухту. Очевидці навіть намалювали маршрут, по якому з заводу Океан вивозили лом і везли по місту. Він проїхав через все місто, а кінцевим пунктом його маршруту був пункт прийому металобрухту. Все відбувалося 10 жовтня, після обіду, годині о 15 або 16", - заявив Волошин.

Він також заявив, що метал, який зафіксували камери очевидців - може бути обладнанням ПАТ МСЗ "Океан", яке було незаконно знищено, розпиляно і незаконно вивезено на брухт.

"Загарбники "Океану" Шумило і ко, здається, почувають себе недоторканними - якщо серед білого дня розпилюють і вивозять обладнання ПАТ МСЗ "Океан" на брухт. Це не просто обурливо. Це незаконно! Чому мовчать правоохоронні органи? Це ж справжній грабіж ПАТ МСЗ "Океан", - заявив Волошин.

Нагадаємо, як стало відомо під час прес-конференції у Києві 4 жовтня, великими партіями ПАТ МСЗ "Океан" продавав металобрухт у 2011 р. За даними фінансового архіву підприємства, у проміжку часу між 1 січня і 1 жовтня 2011 р. ПАТ МСЗ "Океан" було продано понад півтисячі тонн металобрухту, за що підприємство отримало менше 1,5 млн грн. У 2011 р. президентом ПАТ МСЗ "Океан" був Леонід Шумило, якому Печерський суд 9 вересня 2016 р. передав на відповідальне зберігання майно ПАТ МСЗ "Океан", повідомляли ЗМІ.

Також в українських виданнях відзначали, що Леонід Шумило, займаючи в 2011 р посаду президента ПАТ МСЗ "Океан", був причетний до створення ТОВ "Океан-Судноремонт", яке очолив особисто відразу після відходу з ПАТ МСЗ "Океан". Крім того, повідомлялося, що Леонід Шумило в 2013 році офіційно представляв в Україні офшорну компанію "Zonel Operations Ltd", яку пов'язують з екс-міністром енергетики РФ, екс-членом ради директорів ВАТ "Газпром" Ігорем Юсуфовим. Леонід Шумило намагався приховати факт зв'язку з "Zonel Operations Ltd" але був викритий миколаївськими журналістами, які надали відео, що підтверджує прямий зв'язок Шумило з "Zonel Operations Ltd", пов'язану з Ігорем Юсуфовим.

Нагадаємо, раніше представники трудового колективу, кредиторів та ліквідатор ПАТ МСЗ "Океан" висловлювали стурбованість з приводу рейдерського захоплення ПАТ МСЗ "Океан" під прикриттям рішення Печерського суду. Особливе занепокоєння викликав ризик знищення виробничих потужностей ПАТ МСЗ "Океан" шляхом різання і здачі на металобрухт.