ua en ru

Оборонний бюджет на 2018 рік буде затверджено на засіданні РНБО у вересні, - Турчинов

Оборонний бюджет на 2018 рік буде затверджено на засіданні РНБО у вересні, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов (РБК-Україна)

Засідання РНБО заплановане на початок вересня

Оборонний бюджет на 2018 рік буде затверджено на засіданні Ради національної безпеки і оборони України у вересні поточного року. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба Радбезу.

Повідомляється, що сьогодні, 30 серпня 2017 року, під головуванням Турчинова відбулось обговорення оборонного бюджету України на 2018 рік.

"Оборонний бюджет повинен забезпечити фінансування пріоритетних завдань, зміцнення обороноздатності та безпеки країни", - заявив Турчинов, додавши, що показники оборонного бюджету будуть затверджені на засіданні РНБО на початку вересня.

Нагадаємо, раніше Турчинов заявляв, що загальне фінансування оборонного бюджету-2018 має складати не менше 162,7 млрд гривень.

Зазначимо, президент України Петро Порошенко заявляв, що фінансування сектору оборони підвищать за рахунок коштів від спецконфіскації.

"Захисту від російської агресії потребує Україна, українська земля. Наші Збройні сили, які зараз користуються найбільшим рівнем довіри, потребують належного рівня фінансування. І ми це робимо як із загального фонду бюджету, так і в першу чергу за рахунок спецфонду, конфіскату, який надійшов зусиллями Генеральної прокуратури до бюджету", - повідомляв глава держави.