ua en ru

Оборонні компанії США проінвестують розвиток українського ОПК, - "Укроборонпром"

Провідні оборонні компанії США будуть інвестувати в розвиток українського оборонно-промислового комплексу. Відповідні домовленості були досягнуті під час візиту керівництва "Укроборонпрому" до США, повідомили у прес-службі держконцерну.

Як підкреслив його генеральний директор Роман Романов, досвід і технології США допоможуть прискорити процес реформування українського ОПК. "Прямі інвестиції та співпраця зі світовими лідерами виробництва озброєння забезпечать Україні перехід на міжнародні стандарти і переорієнтацію на нові ринки", - наголосив він.

У ході переговорів західні партнери "Укроборонпрому" запевнили, що американське суспільство і бізнес готові надавати Україні всебічну підтримку.
Як відомо, у вівторок, 24 березня, Конгрес США також ухвалив резолюцію із закликом до Президента Бараку Обамі надати Україні летальну зброю. Резолюцію підтримали 348 конгресменів, абсолютна більшість.

Одна із пріоритетних цілей співробітництва України та США - імпортозаміщення російських запчастин та повна незалежність підприємств українського ОПК від оборонного комплексу Росії.

Крім того, формування партнерських відносин з провідними світовими оборонними підприємствами посилить міжнародний авторитет України і поглибить співпрацю з країнами-членами НАТО.